Betongimpregnering

Betong – som består av en blandning av cement, vatten och någon form av bergmaterial – är allmänt uppskattat för sina slitstarka egenskaper. Tack vare materialets tålighet används det ofta för golv, fasader, marksten och andra ytor som behöver kunna utstå mycket slitage.

Men trots sin omtalade hållbarhet är betong inte oförstörbart. Tvärt om brukar all betong efter en tid få sprickor, något som kan få förödande konsekvenser även om de inte alltid är synliga för ögat. Genom att impregnera dina betongkonstruktioner kan du dock förebygga sprickbildningen och bromsa eventuellt fortskridande av befintliga sprickor.

Vad är betongimpregnering?

Att impregnera en betongkonstruktion innebär att öka dess resistens mot väta och fukt, vilket i sin tur motverkar att materialet torkar ur och spricker. Man brukar säga att impregneringen gör konstruktionen ”hydrofob”, vilket innebär att den stöter ifrån sig vatten. Att ytskiktet är förhindrat från att släppa in vatten i betongen hindrar emellertid inte materialet från att andas.

Vi på Svensk Klottersanering använder bara högkvalitativa impregneringsmedel, för att säkerställa att dina betongkonstruktioner hålls i bästa kvalitet. 

Varför bör du betongimpregnera?

Det är viktigt att du impregnerar dina betongkonstruktioner för att minska risken för att sprickor uppstår. Detta för att hindra att väta och fukt kommer in i betongen och på så sätt minskar konsumtionens livstid. Impregneringen hindrar dessutom smuts från att fästa sig i materialet, och motverkar tillväxt av olika sorters vegetation.

Vad innebär det för dig? Ett minskat underhåll av betongmaterialet och färre utgifter.

This message is only visible to admins

There is no connected account for this username

Svensk klottersanering

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå